Badrumsrenovering i Åtvidaberg steg för steg

Många önskar sig ett nytt och fräscht badrum, men det kräver planering och kunskap. Här får du tips på vad du kan tänka på när du ska genomföra badrumsrenovering i Åtvidaberg.

Oavsett om du väljer att sköta jobbet själv eller anlitar någon för badrumsrenovering i Åtvidaberg finns det några huvudsakliga steg. Till att börja med ska all befintlig inredning, såväl lös som fast, demonteras. Detta inkluderar allt från toalett och handfat till väggskåp och element. Nästa steg är att riva ytskiktet på väggar och golv. Därefter behöver allt byggavfall och byggdamm rensas bort. Om det skulle behövas dras vattenledningsrör och fackmannamässigt förarbete görs. Till exempel spacklas och slipas alla ytor jämna och raka.

Nu är det dags för det roliga, återuppbyggnaden! Men tänkt på att fixa en bra isolering för att undvika oönskad fukt. Därefter sätts kakel- och klinker som fogas ordentligt. Eventuell gammal inredning som ska sparas sätts tillbaka och badrummet städas från byggrester och damm. Sist men inte minst är det dags för den efterföljande slutbesiktningen.

Innan du renoverar ditt badrum

En lyckad badrumsrenovering kräver stor kunskap, erfarenhet och en nypa tålamod. Badrumsrenovering i Åtvidaberg är inget undantag. Därför kan det vara klokt att överlåta arbetet till proffsen. I valet av hantverkare ska man leta efter en som är certifierad och har behörighet för de arbeten som ska utföras.

Trots att man tar hjälp med badrumsrenoveringen finns det en del att tänka över. Börja med att mäta badrummet och göra en ordentlig skiss så att ni kan få överblick över arbetet. Sätt gärna en budget. Olika material och olika typer av inredning resulterar såklart i olika slutkostnader för badrumsrenoveringen. Några av de material som kan användas i renoveringen är plastmatta, klinkers och kakel. Andra beslut som ska tas handlar till exempel om golvvärme, belysning och golvbrunn.

Inspiration för badrumsrenovering

Men hur ska man egentligen välja hur man vill att badrummet ska se ut när det finns så många val att göra? Ett bra tips är att ta en titt i olika inredningstidningar och kika runt på nätet för att hitta inspiration, kanske till och med skapa en moodboard. Då kan man få ett humm om i vilken riktning man vill gå. Liksom med all annan inredning finns massvis med olika badrumsstilar. Minimalistiskt, rustikt, retro, klassiskt, modern, romantiskt, lyxigt eller färgglatt. Ja, endast fantasin sätter gränsen. Varför inte våga blanda olika stilar när du ska renovera badrum i Åtvidaberg?

31 Jan 2020