Bakpulver i avloppet – en quickfix mot stoppet!

Vid stopp eller vid ett dåligt flöde av vatten i sitt handfat, i duschen, i badkaret eller i vasken så finns det flertalet metoder att använda sig av. Tyvärr så går många direkt på de som kostar pengar. Det vill säga – antingen så ringer man efter en rörmokare eller också så springer man ner till affären och köper på sig en massa dyra produkter för propplösning.

Av dessa två rekommenderar vi faktiskt den förstnämnda och detta då den senare sällan ger den effekt man vill åt. Propplösare fungerar – men till vilket pris? De innehåller en massa kemikalier, de kräver säker förvaring och de kräver att man vidtar en massa försiktighetsåtgärder vid användning och då dessa sällan heller är speciellt billiga så är dessa något som vi starkt avråder ifrån.

Vi sa ovan att många går direkt på dessa två alternativ och här menar vi att man ska börja i rätt ände; en ände som är billig, som är effektiv och som inte kräver någonting av dig då du väl utför processen. Vilken är då denna? Jo, vi rekommenderar dig att använda vanligt bakpulver. Kort och gott – har du stopp i ett avlopp eller märker att vattnet inte längre flödar på ett tillfredsställande sätt så bör ditt första drag vara att öppna skafferiet, plocka fram din burk med bakpulver och göra enligt följande.

Det här behöver du för att rensa avloppet med bakpulver: Bakpulver, 24% Ättika. Kastrull. Vatten. Bunke.

Bakpulver i avlopp – så fungerar det

  1. Blanda ättika och bakpulver i en bunke.
  2. Häll ner smeten rakt ner i avloppet där stoppet eller det dåliga flödet av vatten finns
  3. Ta betäckning! Nej, men var beredd på att det kommer att spraka, fräsa och pysa – det är en naturlig kemisk reaktion.
  4. Koka upp vatten i kastrullen; gärna några liter.
  5. Häll ner vattnet i avloppet
  6. Låt verka
  7. Provspola kranvatten och skulle det inte flöda så kan du upprepa proceduren en gång till.

Annars – och som steg nummer två – så bör du ha en vaskrensare till hands. En sådan bör finnas i ditt hushåll (de kostar någon hundralapp) och de är väldigt lätta att använda.

Som exempel så kan vi säga att det är stopp i vaksen i ditt kök. Det enda du behöver göra här är att A) placera din vaskrensare över avloppshålet B) tejpa för avrinningshålet (sitter på kanten av din diskho) C) fylla på med vatten och slutligen D) pumpa med vaskrensaren till dess att stoppet släppt.

bakpulver i vasken