Blogg

RSS

Bättre inomhusmiljö i Stockholm med rätt ventilationssystem

5 May 2023

Ett av de stora problemen i många fastigheter och bostäder i Stockholm är bristen på tillräckligt bra ventilation. Detta kan vara särskilt utmanande i äldre fastigheter där ventilationssystemet inte är tillräckligt effektivt. Den dåliga ventilationen kan påverka livskvaliteten negativt, vilket kan leda till huvudvärk och torra ögon. Men det finns lösningar på detta problem.

Investera i rätt ventilationssystem för bättre inomhusmiljö

Genom att kontakta proffs på området kan du få betydligt bättre ventilation i Stockholm. Balansen mellan välisolerat och god ventilation är en vetenskap och det är viktigt att anlita experter som kan hjälpa dig att hitta rätt lösning för dina behov. Ett sätt att förbättra ventilationen är att installera ett bra ventilationsaggregat, vilket också kan bidra till att effektivisera energiförbrukningen.

Spara pengar och bidra till en bättre miljö med rätt ventilation

Att investera i rätt ventilationssystem är inte bara en bra idé för att förbättra din inomhusmiljö, det är också en investering som kan spara dig pengar på energikostnaderna i längden. Kraven på att minska energianvändningen kommer troligen att öka i framtiden, och genom att välja ett modernt system kan du dra nytta av detta och bidra till en mer miljövänlig fastighet. En bra ventilation är en vinst för alla - du får bättre inomhusmiljö, fastighetsägaren sänker sina kostnader och fastigheten blir mer hållbar.

Jämför olika erbjudanden för att hitta rätt ventilationssystem

Att investera i ett nytt ventilationssystem kan vara en stor investering för fastighetsägare, så det är viktigt att jämföra olika erbjudanden från olika företag innan du tar beslutet. Det kan också vara fördelaktigt att välja ett mindre företag som arbetar med ventilation, eftersom dessa ofta är mer tillgängliga och kan bistå med snabba reparationer vid behov.

Mer information kring ventilatikonssystem kan du hitta på denna sida: ventilationvästerås.se

Viktigt att välja trygg rörmokare på Lidingö

3 May 2023

Rörmokare på Lidingö som man kan lita på och som utför alla typer av VVS-arbeten snabbt, enkelt och till en överkomlig kostnad. Det är viktigt att välja en auktoriserad firma med erfarenhet av att undvika tvivelaktiga hantverkare.

Trygga rörmokare på Lidingö

När man har haft en dålig upplevelse med en rörmokare är det lätt att bli orolig för att anlita hantverkare igen. Det är svårt att glömma situationen där man står i duschen medan vatten sprutar ut överallt och toaletten svämmar över. Det är en upplevelse man vill undvika.

Men alla hantverkare är inte oseriösa. Det finns många yrkespersoner som kämpar för att ge oss bra hjälp i hemmet. Tyvärr är det de oseriösa rörmokarna som hörs mest. De som borrar hål i fel vägg eller sätter kontakterna bakochfram. När man får en fantastisk service är det sällan man pratar om det med vänner.

Hitta en rörmokare som levererar kvalitet

Om man är osäker eller tidigare har haft en dålig erfarenhet av hantverkare är det viktigt att man kontrollerar firman noggrant innan man anlitar dem. Det finns specialister på VVS på Lidingö som levererar kvalitet och bra service. De ser till att man får rätt produkt för ens behov.

En annan viktig faktor är att kontrollera om firman är auktoriserad. Ett certifikat garanterar att rörmokarna har rätt erfarenhet och kunskap för att utföra arbetet på ett yrkesskickligt sätt. Med en auktoriserad firma kan man känna sig trygg med att man får professionell hjälp.

Att anlita rörmokare på Lidingö är viktigt för att undvika tvivelaktiga hantverkare. Med rätt firma får man snabb och pålitlig hjälp till en överkomlig kostnad. Välj en auktoriserad firma med erfarenhet för att garantera kvaliteten på arbetet.

Saker att tänka på då man anlitar en rörmokare i Haninge akut

3 May 2023

Är du i behov av en rörmokare akut på grund av en vattenläcka eller behöver du renovera badrummet i Haninge? Det finns duktiga rörmokare som kan utföra både små och stora uppdrag och som är tillgängliga dygnet runt.

En rörmokare i Haninge kan utföra en hel del utöver att fixa stopp i avloppet och läckande rör. Ofta arbetar de med nybyggnationer och stora renoveringsprojekt där rörledningar behöver bytas ut. Trots detta kan det vara klokt att ha kontaktuppgifterna till en pålitlig rörmokare nära till hands ifall olyckan skulle vara framme. Läckande rör och stopp i avloppet kan orsaka stora skador om de inte åtgärdas snabbt. Om man råkar ut för en vattenläcka är det viktigt att snabbt hitta huvudkranen och stänga av vattenflödet. Om det inte går att stänga av vattnet kan man försöka täppa till läckan med en trasa och samla upp vattnet i en hink. Var dock försiktig ifall vattnet är varmt. Kontakta sedan en rörmokare.

Viktigt att välja en certifierad rörmokare

Att anlita en rörmokare akut under obekväma tider kan kosta lite extra. Men att vänta kan försämra skadan och leda till högre reparationskostnader. Man kan dock spara pengar genom att använda rotavdraget på själva arbetskostnaden. Vid icke akuta reparationer och installationer kan man jämföra priser genom att begära offerter från flera olika rörmokare. Men det är viktigt att den rörmokare man väljer är certifierad, särskilt vid badrumsrenoveringar och nyinstallation av rörledningar. Detta beror på att hemförsäkringen endast gäller om man använder behöriga hantverkare.

Få professionell och pålitlig hjälp av en erfaren rörmokare på Södermalm

3 May 2023

Att anlita en rörmokare kan vara mer fördelaktigt än vad många tror. Oavsett vad du behöver hjälp med, är det viktigt att välja en erfaren och prisvärd rörmokare på Södermalm som kan utföra olika tjänster.

Bortom det vanliga upplägget med att fixa rör och lösa stopp i avlopp, så har en rörmokare faktiskt flera olika arbetsuppgifter. En rörmokare kan även kallas för en VVS-installatör, eftersom hen sysslar med allt inom värme, ventilation och sanitet.

Eftersom en rörmokare kan erbjuda så många olika tjänster, finns det många tillfällen när man kan behöva anlita en. Oavsett om det är värmepumpen som inte fungerar, ventilationen som behöver ses över, eller vattenrören som behöver bytas ut, kan en rörmokare vara till hjälp.

Fördelar med att anlita en och samma rörmokare

I stället för att kontakta flera olika företag för olika tjänster, kan det vara mer ekonomiskt att anlita en och samma utförare. På så sätt kan du få helhetslösningar som gynnar din fastighet. Dessutom kan det kännas tryggt att veta vem du ska kontakta varje gång du behöver hjälp inom VVS-området.

Vad du bör tänka på när du väljer rörmokare på Södermalm

När du väljer rörmokare på Södermalm, är det viktigt att välja någon som kan erbjuda god service, prisvärdhet och gedigen erfarenhet. På så sätt kan du känna dig trygg med att du får professionell och pålitlig hjälp, oavsett vad du behöver anlita hen för.

Rörmokare i Norrtälje utför VVS-arbeten

21 Apr 2023

Den som bor i Roslagen har alltid tillgång till skickliga rörmokare i Norrtälje. Oavsett vilken typ av VVS-arbete du vill ha utfört fixar rörmokaren det.

Den som haft förmånen att studera en välutbildad rörmokare i full aktion, kan inte undvika att bli imponerad. En sådan hantverkare har inte “tummen mitt i näven”. Men inte bara det praktiska handlaget finns på plats utan yrkesmannen kombinerar rörmokandets teori och praktik.

Det finns en rad arbeten där en rörmokare platsar. För många VVS-arbeten är det nödvändigt att anlita certifierade rörmokare. Den som gör egna rördragningar och kopplingar som hemmafixare bedrar ofta visheten med snålheten. En felinstallation kan ge läckage som ett försäkringsbolag definitivt inte kommer att ersätta.

Rörmokare i Norrtälje – renoveringsarbeten

Familjen har lyckats hitta en både stor och vacker villa i utkanten av Norrtälje. Huset måste dock renoveras innan inflyttning kan ske. Vissa jobb kan du utföra själv som den duktiga hemmafixare du anser dig vara. Men VVS-arbeten gör du inte klokt nog. Därför kontaktar du en firma som har rörmokare i Norrtälje. Värmesystemet ska moderniseras och nya hushållsmaskiner ska installeras i kök, badrum och tvättstuga.

Det första arbetet som ska göras är att dra in bergvärme och installera värmepump. Huset har ett vattenburet värmesystem med radiatorer. Det ska behållas men i det stora vardagsrummet vill familjen ha värmegolv. Vattnet till de olika systemen kräver alltså olika framledningstemperatur. Det fixar en erfaren rörmokare i sömnen och naturligtvis kan en sådan yrkesman allt om shuntar. Firman offererar alla arbeten som en totalentreprenad.

Skicklig rörmokare på Värmdö

4 Apr 2023

Du kan anlita en rörmokare på Värmdö för alla sorters uppgifter, från kontroll av avloppsrören till att dra nya rör och så förstås att avhjälpa avloppsstopp.

När det är nödläge så att vattnet antingen läcker ut någonstans eller att inget vatten passerar i köksvasken, då är det dags att ringa din rörmokare på Värmdö. Det är en person med allsidig kompetens, och ett VVS-företag på Värmdö kan hjälpa dig oavsett vilka avloppsproblem du har.

Ibland kan ett föremål sätta sig på tvären i röret om man har varit oförsiktig och råkat spola ner det av misstag. Men även daglig matlagning och disk med alla nerspolade rester av sås, stuvning, fläskflott och olja kan med tiden sätta sig fast inuti rörväggarna. När det är stopp kontaktar du rörmokare, så får du snabbt kompetent hjälp.

Rörmokare avhjälper vattenläckor

Misstänker du att ett rör läcker någonstans är det också ett akut läge för att tillkalla en rörmokare. Då kommer ett VVS-företag på Värmdö hem till dig för att byta ut allt som är trasigt. Det kan vara en rörböj eller annan del som har blivit utsliten. Ibland upptäcker rörmokare rena felkopplingar.

En rörmokare på Värmdö är en skicklig yrkesperson som kan inspektera dina avloppsrör på ett professionellt sätt. Vid behov spolar de hetvatten i rören så att fettet löses upp utan att man behöver tillgripa starka kemikalier. Trasiga delar byts ut och rören spolas rena från smuts, så att du har en fullgod avloppsfunktion och slipper oroa dig för vattenläckor någonstans i huset.

Effektiv uppvärmning inomhus med värmepumpar i Göteborg

26 Feb 2023

I ett relativt svalt klimatområde är värme i hemmet en nödvändighet och ingen lyx. Vill man sänka kostnaden är värmepumpar i Göteborg att rekommendera.

I Sverige har man inte möjligheten att avstå från uppvärmning i bostaden. Vårt klimat är milt sagt svalt en ganska stor del av året. En ljusrik men kort sommar kan man möjligen avstå från uppvärmning men där talar vi om max tre-fyra månader. Våra fastigheter är oftast välbyggda och bra isolerade men detta räcker inte fullt ut. En stor del av året måste bostäder därför värmas för att vara beboeliga.

Traditionellt sett har man använt ved för uppvärmning i diverse varianter av kaminer och spisar. Under en period satsades det mycket på oljepannor eller direktel. Den tid då detta var ett bra alternativ är dock över för evigt. Med dagens elpriser är det inte alls ett attraktivt alternativ. I stor utsträckning söker sig husägare nu till billigare och mer miljöanpassade värmekällor.

Värmepumpar passar alla hus

Att välja att installera värmepumpar i Göteborg är ett alternativ som passar alla. Lösningarna behöver anpassas till husets design och de praktiska möjligheter som finns men inget hus behöver avstå från värmepump. Man brukar kunna välja mellan luft-luftvärmepump, luft-vatten eller bergvärme. Enklast och rimligast i kostnad är den förstnämnda men alla har fördelar.

För att kunna ta fram en optimal lösning för just ditt hem är det en klok idé att kontakta en seriös och erfaren firma. Ett besök i ert hem hjälper firman att se vilken typ av pump som fungerar bäst. Monteringen är oftast enkel och skötselbehoven är minimala.

Hitta mer info kring värmepumpar på denna sida: värmepumpargöteborg.nu

Relining ersätter svåra stambyten i Göteborg

12 Feb 2023

Gamla avloppsrör kan ställa till med stora problem. För att förebygga allvarliga och dyra skador kan du kontakta ett företag som gör relining i Göteborg.

Att inte åtgärda rör som blivit gamla kan ge upphov till stopp och dålig inomhusluft. Rören slits ut och sätts igen och till slut behöver de bytas ut. Eftersom rör oftast är inbyggda i fastigheten kan det innebära att man måste riva upp väggar eller golv för att komma åt dem.

Många drar sig för att göra något åt gamla rör eftersom det tidigare krävt ett kostsamt stambyte. Med modern teknik och moderna material behöver det inte bli vare sig dyrt eller krångligt att få ordning på de gamla rören. Tekniken heter relining eller rörinfodring och utförs av skickliga tekniker.

Relining ger dig starka och fräscha rör

Rörinfodring eller relining innebär att man rengör det befintliga rörsystemet och inspekterar det från insidan med hjälp av en kamera. När röret är rent trycker man in en polyeterplast på insidan. Plasten skyddar och stärker röret. Du kan alltså använda de gamla rörstammarna genom att ge dem en ny insida. Sprickor och ojämnheter försvinner.

När du kontaktar ett reliningsföretag i Göteborg får du en bedömning av fastighetens behov och en kostnadsfri offert på åtgärden. Relining är ett kostnadseffektivt sätt att skapa bra rör och är bekvämt eftersom du slipper riva bort de gamla. Du behöver inte oroa dem som bor i fastigheten eftersom metoden är snabb och enkel. Ingen behöver flytta ut men alla får ett väl fungerande avlopp.

Hitta rätt bland värmepumpar i Stockholm

10 Feb 2023

Letar du efter en värmepump? Ta då kontakt med en expert på värmepumpar i Stockholm för att hitta den pump som passar bäst för dina behov och ditt hem.

Vilken lycka att komma till ett varmt hem. Speciellt under en riktigt kylig och otrevlig vinter. Då är det skönt att kunna slappna av hemma. När du letar efter din värmepump hos en expert så kommer du snart att hitta en som sparar pengar och miljö och samtidigt värmer ditt hus mer effektivt än andra alternativ.

Det är svårt veta vad man ska välja, speciellt när det finns ett så stort utbud av värmepumpar i Stockholm. Då är det skönt att kunna få den vägledning du behöver, samt att få hjälp med installationen. När du väljer att samarbeta med proffs så kommer du att uppleva minimalt med problem och du får lång hållbarhet.

Värmepumpar sparar på miljön och plånboken

Hur är det ens möjligt? Om vi börjar med den ekonomiska aspekten så kan man se att om du köper till exempel en luftvärmepump så kommer du inom bara några år att ha sparat in priset. Det är nämligen mycket billigare än att konstant driva hela uppvärmningen av huset på enbart el. Det är låga underhållskostnader på en värmepump.

När vi tittar på miljöaspekterna så kan vi se att värmepumpen använder sig av jordens egna resurser. Det vill säga att den utnyttjar till exempel jordvärmen eller den värmen som redan finns i luften. Det är det mest miljövänliga uppvärmningsalternativet.

Hur och varför man utför OVK-besiktning i Stockholm

6 Feb 2023

Alla fastigheter som inte används som enfamiljshus ska enligt lag besiktigas med jämna mellanrum. Har du bokat OVK-besiktning i Stockholm för din fastighet?

En OVK-besiktning handlar om att inomhusklimatet i fastigheter behöver vara tillräckligt bra. Speciellt viktigt är detta i byggnader som används för sjukvård eller hälsovård, eller som skolor och förskolor. Effekten av inomhusluft med en god portion föroreningar och dylikt i kan man självklart tänka sig. Just därför finns denna lagstiftning. Skolor och sjukvårdslokaler är också arbetsplatser för många människor.

Samma mål har man med OVK-besiktning av offentliga lokaler, kontor och andra arbetsplatser och lägenhetshus. Där människor vistas många timmar alla dagar ska inte luften medföra risker för hälsan. Detta åstadkommer man genom regelbundna undersökningar med uppföljning. Det utdöms också viten om inte problem åtgärdas.

Hur en OVK-besiktning utförs

När man ska utföra en OVK-besiktning i Stockholm använder man flera olika metoder för att undersöka inomhusklimatet i en bestämd fastighet. En metod är att använda kalibrerade mätare för att kunna bestämma om luften innehåller föroreningar, och i så fall vilka och i vilka halter. Man brukar också föra igenom fjärrstyrda kameror i själva ventilationsrören för att kunna se skador eller andra problem.

Efter besiktningen utfärdas ett protokoll. Ser allt bra ut kan detta sättas upp i lokalen. Hittas problem som behöver åtgärdas måste detta ske inom en viss bestämd tid. Därefter sker en ombesiktning. Sker inte de åtgärder som behövs kan fastighetsägaren få betala vite fram tills en ny, godkänd, undersökning har gjorts.

Därför bör du boka in besiktning av din ventilation i Uppsala

9 Jan 2023

Ventilation är en viktig del av en bra miljö i både arbetslokaler och hem. I Uppsala finns möjlighet att boka in regelbundna besiktningar av ventilationen.

Visste du att ett ventilationssystem faktiskt kan göra mer skada än nytta om det inte underhålls ordentligt? Om du vill bibehålla god luftkvalitet inomhus bör du se över din ventilation med jämna mellanrum, så att du är säker på att det verkligen är frisk luft som pumpas runt i ditt hem eller dina lokaler.

På vissa ställen märks det tydligt när ventilationen slutar fungera. Ett kök som plötsligt osar igen är till exempel inte så svårt att felsöka – självklart är det ventilationen som bör ses över. Men på andra ställen kan det vara knivigare att veta om ventilationen gör vad den ska eller ej. Därför är det viktigt att boka in regelbunden översyn av ventilationssystemet.

Ventilation – besiktning av kunnig installatör

Ofta kan samma firma som installerade ventilationen även komma tillbaka och besiktiga den med jämna mellanrum. Då kan du dessutom vara säker på att de kommer kunna reparera den vid behov, med tanke på att det var de som sålde produkten! Olika ventilationssystem kan skilja sig åt vad gäller konstruktion och funktion, och det är inte säkert att alla ventilationsfirmor har koll på alla typer av system.

Om det var länge sedan en kunnig fackperson såg över ventilationssystemet i ditt hem eller din lokal kan det vara klokt att boka in en tid för besiktning av systemet. Dålig ventilation kan vara direkt skadlig för hälsan och inte minst påverka produktiviteten för den som befinner sig i hemmet eller lokalen. Utan bra luft är det svårt att koncentrera sig. Läs mer om ventilation på denna webbsida: https://www.ventilationuppsala.nu/ 

Rörmokare i Hägersten är snabbt på plats

28 Dec 2022

När du behöver hjälp med VVS-tjänster är en rörmokare i Hägersten snabbt på plats om läget är akut. Du kan även kontakta en rörmokarfirma för planerat arbete.

Det kan vara bra att veta var du ska vända dig om du till exempel behöver byta vattenkranar, packningar eller rördelar. Då är det en rörmokare du ska anlita. Dessa kunniga yrkespersoner följer gällande branschregler. En rörmokarfirma erbjuder dig också andra tjänster som installation av värmepumpar, pannor och golvvärme samt högtrycksspolning.

Nu kanske du tänker att det är enkelt att fixa det där på egen hand. Men för att arbetet ska bli korrekt utfört måste du ha den rutin och de kunskaper som krävs för att möta de krav som ställs på VVS-arbeten. För att du ska få ett bra och hållbart slutresultat är det en god idé att anlita en pålitlig rörmokare.

En rörmokare kan VVS utan och innan

I Hägersten finns det rörmokare som har fullständig kompetens inom VVS. Dessa duktiga hantverkare utför arbeten åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Vanliga uppdrag för en rörmokare är byte av kranar och blandare samt avloppsrensning. Det kan även handla om installation av VVS-utrustning i kök och badrum med mera.

Funderar du på att installera en värmepump? Då kan du få hjälp av en rörmokare med att räkna ut energibesparingen du gör om du byter till denna typ av system. Givetvis får du också hjälp med installation och service av den värmepumpanläggning du väljer. Alla arbeten utförs noggrant enligt gällande branschstandard. Du kan hitta mer info kring en rörmokare på denna sida: rörmokarehägersten.nu

Rörmokare Täby - en viktig del av underhållet

31 Oct 2022

Som villaägare så blir man ganska snabbt varse att de riktigt höga kostnaderna är de som man inte planerat för. Akuta skador sticker alltid iväg i pris och dessutom så har man heller inte hunnit bygga en buffert för att hantera dessa. Detta gör att underhållet blir en extremt viktig faktor.

Har du en villa i Täby så ligger det på ditt ansvar att kontrollera allt från tak vidare till ytskikt och hela vägen bort till exempelvis värmepump och statusen på denna. Det svåra handlar om att kontrollera det man inte ser. Hur mår egentligen stammarna i din villa? Med hjälp av en rörmokare i Täby kan du få svar på den frågan - och det bästa av allt är att du får svar nästan direkt och att du betalar en väldigt låg summa för detta.

Stammarna är de rör och ledningar för vatten och avlopp som löper på insidan av din huskropp och som baserat på detta dels glöms bort - man ser dem inte - och dels också är svåra att hålla uppsikt över. Man kan förvisso se varningssignaler på att någonting är fel - det bubblar i avloppet, det luktar konstigt, vattnet rinner inte undan, det blir ständiga stopp i toan - men det krävs en professionell bedömning för att säkerställa att stammarna inte ska gå sönder och därmed att en vattenskada riskerar att uppkomma.

En rörinspektion ger snabba svar

Idag kan en rörinspektion utförd av en rörmokare i Täby ge klara besked om stammarnas skick. En rörinspektion innebär att rörmokaren för in slangar med kameror i ena änden i stammarna och att han sedan i realtid - via en dator - kan undersöka hur skicket är. Finns det problem så har du sedan en möjlighet att åtgärda detta på ett tidigt stadium och därmed också undvika att hamna i den situation med vattenskada vi ovan nämnde.

Åtgärderna i fråga kan handla om allt från en rörspolning - stammarna spolas och alla eventuella stopp i form av fett och smuts försvinner - eller en relining. I värsta fall kan det handla om ett stambyte. Hur åtgärderna ser ut är egentligen oväsentligt. Det viktigaste är att man genom en rörinspektion de facto ges tid att utföra dem. Läs mer om rörinspektion på den här hemsidan: https://www.rörmokaretäby.nu

Högtrycksspolning kan lösa proppar i Stockholm

26 Sep 2022

Stopp i avloppet och andra problem kan lösas med högtrycksspolning. En firma i Stockholm kommer ut och filmar rören för att avgöra om metoden är lämplig.

Bostadsrättsföreningen Gökboet i utkanten av Stockholm hade problem med rörledningarna. Det rann alltid undan dåligt i vaskar och duschar. Ibland kom det liksom ett kluckande ljud från rörledningarna och det kunde också lukta illa. Om det ville sig riktigt illa så blev det stopp i avloppet. Det kom ständigt klagomål från de som bodde i huset.

I styrelsen funderade man nu på hur man skulle åtgärda dessa problem. Var det dags för stambyte? Detta var något man fruktade eftersom det skulle bli både mycket kostsamt och dessutom riktigt besvärligt för de boende i lägenheterna. Eller kunde man kanske satsa på relining?

Högtrycksspolning – bort med skiten

Det gick naturligtvis inte riktigt att bestämma sig för rätt väg att gå utan att först få undersökt rörledningarna. Alltså vände man sig till en firma som kom med sin specialbyggda kamera och filmade inuti rören. Efter deras analys av filmen så kom beskedet. Det skulle säkerligen räcka med en högtrycksspolning av rören.

Rören i sig var i bra skick. Men det hade blivit som det alltid blir – matrester, fett, tandpetare, snusprillor och hår i en enda blandning hade börjat sätta igen rören. Med högtrycksspolning skulle man kunna lösa upp och få ut allt detta som skapade problemen. Tipset var sedan att fortsätta att spola med jämna mellanrum för att förebygga att nya problem uppstod.

Håltagning i Stockholm – för rör och kablar

13 Sep 2022

Du ska göra genomföringar för kablar och rör i väggar av betong och tegel. Då bör du anlita ett företag som har specialkunnande om håltagning i Stockholm.

Du ansvarar för ombyggnad, reparation och underhåll i ett fastighetsbolag. Ett större bestånd av äldre bostadshus har förvärvats. Fastigheterna måste renoveras och byggas om. Nya kablar för el ska läggas in. Hissar ska installeras och i schakten behöver håltagning göras. Systemet för ventilation är undermåligt och ett nytt FTX-system med energiåtervinning ska installeras. Nya ventilationstrummor måste då dras genom några betongväggar.

Du tar kontakt med ett företag som specialiserat sig på håltagning i Stockholm. Att göra hål i betong kan utföras på olika sätt. I de flesta fall använder man sig av speciella borrkärnor. När hålen är gjorda ska de se snygga och prydliga ut. Sådana jobb kräver verktyg som är tillverkade i robust metall.

Håltagning i Stockholm – fyrkantshål

Alla hål behöver inte vara runda. På flera ställen i dina fastigheter vill du öppna upp med fyrkantiga hål. Det behöver göras i både väggar, golv och tak. En specialist på håltagning i Stockholm gör det med kedje- eller handsågar. Arbetet börjar med att ett hål borras så att en sågklinga kan föras in.

På några ställen i fastigheterna behöver betong brytas och slås ner. Då behövs en rejäl slaghammare för jobbet. För att kanter sedan ska bli släta och snygga avslutar man med att såga. Efter en del ingrepp kan betongen bli kantig, men ojämnhet kan rättas till med betongslipning. åt detta företag hjälpa dig med håltagning: håltagningstockholm.se

← Äldre inlägg