Badrumsrenovering i Göteborg

Bor du i Göteborg och funderar på att renovera badrummet? I Göteborg finns gott om rörmokare och renoveringsfirmor som åtar sig renoveringsuppdrag för badrum. En bra rörmokarfirma kan erbjuda dig totalentreprenad på badrumsrenoveringen, vilket innebär att du bara har att göra med en firma som tar hand om hela arbetet från början till slut, eller komma in och göra de moment du känner att du inte riktigt klarar själv och behöver hjälp med.

Bäst att anlita proffs

En badrumsrenovering är något av det största man kan ta sig an i renoveringsväg i en bostad. Det är också en av de dyraste. Vi menar dock att det alltid är värt pengarna att anlita professionella yrkesmän vid en renovering. Att anlita en rörmokare med våtrumsbehörighet gör att du får garanti samt ett kvalitetsintyg på jobbet, något som är ett måste om du vill kunna kräva ersättning från ditt försäkringsbolag vid skada. Dessutom höjer det värdet på din bostad. Ett kvalitetssäkrat, nyrenoverat badrum är guld värt vid en lägenhetsförsäljning, många lägenhetsspekulanter letar specifikt efter bostäder med renoverade badrum.

Bra planering

Innan du anlitar en VVS-firma för att renovera badrummet bör du planera så mycket du kan. Ta mått på väggar och golv och gör en ritning över hur du vill att det ska se ut. Det är också bra om du vet vilken sorts material det tidigare badrummet är gjort i, då talar vi framför allt om tätskikten bakom eventuellt kakel eller våtrumstapet. Ju mer du vet om ditt gamla badrum, ju lättare blir det för renoveringsfirman att göra en uppskattning av kostnaderna och planera sitt arbete.

Välj även ut vad ni vill ha för inredning, inklusive modeller på badkar, duschkabin, toalett och dylikt. Här kan även renoveringsfirman hjälpa er med förslag som passar er budget. Börja med ytskiktet, vill ni ha kakel, klinker eller mosaik på golv och väggar. Eller kanske en modern våtrumstapet? De moderna våtrumstapeterna finns i alla möjliga typer av färger och strukturer och blir alltmer populära. I Göteborg finns gott om badrumsbutiker och det kan vara bra att besöka några sådana för att få en uppfattning om sortimentet och utbudet. Att se och känna i verkligheten är klart överlägset näthandel. Utnyttja att du bor i en stor stad!

Kostnader och vinster

Det är alltid bra att ta in flera offerter när man ska anlita rörmokare eller VVS-firmor. Göteborg är stort och här finns många aktörer, både fantastiska och mindre seriösa. Den senare kategorin är lyckligtvis liten, men det finns alltid rötägg. Kolla att firman du vill anlita har F-skatt och alla nödvändiga behörigheter och tillstånd. Kolla även in hur tidigare kunder bedömt dem. Det finns många konsumentsidor för hantverk på nätet som du kan besöka.

Ju mer noggrann du är, när du försöker hitta en bra rörmokare i Göteborg, desto större chans att du träffar rätt och hittar någon som du kommer att kunna anlita även i framtiden.

Många fördelar med en professionell rörmokare

Kostnaderna är som sagt stora när det kommer till badrumsrenovering, men kom ihåg att om du anlitar en professionell firma har du rätt till ROT-avdrag på arbetskostnaden, något som får ner priset avsevärt. Betänk också hur mycket renoveringen höjer ditt värde om den är fackmannamässigt gjord. Skulle du sälja lägenheten inom fem år har du också rätt att dra av renoveringskostnaden från vinstskatten.

Allt som allt, inget att egentligen fundera över. Anlita en professionell rörmokare i Göteborg för att få hjälp med badrumsrenoveringen. Det är helt klart en investering som du inte kommer att ångra!

9 Feb 2018