Boka en stamspolning i ditt hus i Stockholm

Många hus- och fastighetsägare har väldigt bra koll på vilken status huset eller fastigheterna i fråga har och vad som kan komma att behöva korrigeras i framtiden. Fastighetsägare brukar dessutom använda sig av professionell hjälp i form av teknisk förvaltning som löpande gör genomgångar, besiktigar ytor och områden som i regel brukar vara av det mer kritiska slaget då det kommer till kostnaden om de skulle gå sönder.

För en husägare är detta inte lika enkelt och här får man förlita sig på sitt eget omdöme i kombination med viss professionell hjälp. Rådet vi kan ge gällande detta är att du fokuserar på tre stycken områden varav det ena är något som du kan sköta om på egen hand.

Vi säger här att du äger ett hus i Stockholm och där du vill skaffa dig en bättre översikt av statusen på detta. Där tycker vi att du först och främst ska bege dig ner i din källare och väl där använda sig av dina sinnen. Det vill säga; luktar det konstigt i källaren (värre än vanligt, en källare doftar sällan speciellt gott), ser du fuktfläckar på golvet eller upptäcker att sjok av färg går att pilla bort från väggarna så är dessa samtliga tecken på att det börjar bli dags för en dränering.

Nummer två är svårare och här råder vi dig att använda dig av professionell hjälp; detta då det finns vissa faror inblandat och att det även kan vara svårt att upptäcka eventuella problem. Menas med detta är taket på ditt hus och det här innebär att du årligen – gärna efter vintern – kontaktar en takläggare för en översikt och för korrigering av det som kan vara nödvändigt. Billigare än vad man tror och en bra säkerhet mot att slippa framtida läckage och således också vattenskador.

Stamspolning är en investering

Gällande vattenskador så för detta ord oss in på område nummer tre och även här kommer du att behöva professionell hjälp – ungefär var tredje år. Det handlar här om statusen på rör- och ledningar som löper på insidan av ditt hus i Stockholm och som ideligen slits och riskerar att gå sönder. Genom att var tredje år genomföra en stamspoling så säkerställer du att rören håller över en längre tid och att du slipper de kostnader som en vattenskada obönhörligen för med sig.

Även här kan du dock hålla utkik om huruvida du behöver mer regelbunden stamspoling i ditt hus i Stockholm. Har du många stopp i ditt avlopp, ser du bubblor i vasken eller känner du konstig lukt i avloppet så kan detta vara tecken på att en stamspoling bör göras.

Är då en stamspolning något kostsamt? Nej, det rör sig om att du kanske får betala mellan 2-4000 kronor och denna kostnad är något du ska ställa mot reparation av vattenskador eller mot det betydligt dyrare stambytet som man kan tvingas till. Kort sagt; en stamspolning av ditt hus i Stockholm är snarare än rejäl investering snarare än en utgift.

14 Dec 2017