Därför bör du boka in besiktning av din ventilation i Uppsala

Ventilation är en viktig del av en bra miljö i både arbetslokaler och hem. I Uppsala finns möjlighet att boka in regelbundna besiktningar av ventilationen.

Visste du att ett ventilationssystem faktiskt kan göra mer skada än nytta om det inte underhålls ordentligt? Om du vill bibehålla god luftkvalitet inomhus bör du se över din ventilation med jämna mellanrum, så att du är säker på att det verkligen är frisk luft som pumpas runt i ditt hem eller dina lokaler.

På vissa ställen märks det tydligt när ventilationen slutar fungera. Ett kök som plötsligt osar igen är till exempel inte så svårt att felsöka – självklart är det ventilationen som bör ses över. Men på andra ställen kan det vara knivigare att veta om ventilationen gör vad den ska eller ej. Därför är det viktigt att boka in regelbunden översyn av ventilationssystemet.

Ventilation – besiktning av kunnig installatör

Ofta kan samma firma som installerade ventilationen även komma tillbaka och besiktiga den med jämna mellanrum. Då kan du dessutom vara säker på att de kommer kunna reparera den vid behov, med tanke på att det var de som sålde produkten! Olika ventilationssystem kan skilja sig åt vad gäller konstruktion och funktion, och det är inte säkert att alla ventilationsfirmor har koll på alla typer av system.

Om det var länge sedan en kunnig fackperson såg över ventilationssystemet i ditt hem eller din lokal kan det vara klokt att boka in en tid för besiktning av systemet. Dålig ventilation kan vara direkt skadlig för hälsan och inte minst påverka produktiviteten för den som befinner sig i hemmet eller lokalen. Utan bra luft är det svårt att koncentrera sig. Läs mer om ventilation på denna webbsida: https://www.ventilationuppsala.nu/ 

9 Jan 2023