Din smed i Stockholm är än lika aktuell

Smedyrket drar tankarna tillbaka till medeltiden men är aktuellt än idag. Hos en smed i Stockholm kan du få hjälp med allt från smidesprodukter till stålhallar.

Smedyrket har existerat i tusentals år. Det är ett hantverksyrke där smeden med hjälp av olika smidesmetoder formar om metallstycken. Vid glödgning värms metallen upp till höga temperaturer för lättare bearbetning och vid vällning är temperaturen så pass hög att två bitar kan smälta samman. Det finns två typer av smide: kallsmide och varmsmide, vilka definieras av sina namn.

Då man nämner smide är det många som tänker tillbaka till medeltiden. De tänker på smide av svärd och annan medeltida krigsutrustning. Men smedyrket är minst lika aktuellt idag. Din lokala smed i Stockholm kan hjälpa till med allt från att reparera broar till att sätta upp stora stålkonstruktioner.

Kvalitetssäkrad smed i Stockholm

Då du besöker en smed i Stockholm inom industrin kan du förvänta dig ett helt team av tusenkonstnärer. De behärskar flera olika svetsmetoder, har god materialkunskap och konstruktionskunnande. Smedyrket är helt enkelt mycket mer komplext än vad man först kan tro och sträcker sig från små smidesprodukter till stora stålkonstruktioner.

För att kunna titulera sig som smed och kunna arbeta med svetsning behöver man en svetslicens inom Europa. Det är ett kvalitétskrav som kan vara bra att ha koll på innan man kontaktar en smidesverkstad. För att få ett hållbart och snyggt utfört jobb är det viktigt att du kontaktar ett proffs när det kommer till smide och svetsning. Så låt istället en licensierad smidesverkstad göra jobbet!

15 Jul 2022