Häll inte i bakpulver i avloppet!

Har du också läst om allehanda mer eller mindre knäppa tips om hur man ska se till att stoppet i avloppet ska lösas upp? Det finns en hel uppsjö av tidningstips på hur man ska hälla i bakpulver, ättika och liknande som ska lösa upp fett och liknande som kan ha hamnat i avloppet. När det kommer till avlopp, är det lätt att tro att man kan göra lite hur som helst. Vi ser ju bara vårt egna avlopp, och tenderar att inte tänka på att avloppet är något som vi har gemensamt med hela den kommun där vi bor och att det som jag gör, får påverkan för hela rörsystemet.

En gigantisk fettklump i avloppet

Ett bra exempel på det är den fettklump som man hittade i Londons under värld. Nu pratar vi inte om engelsk brottslighet eller liknande, utan om avloppssystemet i London, där man hittade en gigantisk fettklump. Den svar så stor att man inte riktigt visste hur man skulle göra. Skulle den sprängas, eller vad? Till sist beslöt man helt enkelt för att bara ta upp den ur avloppet och visa den för omvärlden. Även i Sverige uppger svenska rörmokare att det ofta är fettklumpar som orsakar stopp i avlopp.

Så bör du göra om du får stopp

Skulle även du råka ut för ett totalstopp i avloppet, bör du absolut inte hälla i bakpulver i avloppet, eller ättika, utan ringa en VVS-montör som kommer hem till dig och avgöra vad det är som orsakar stoppet i avloppet. Det kan vara en fettklump, men det kan även vara råttor i avloppet som orsakar det, eller rötter som har kommit åt rören och tagit sig in. Trädrötterna letar ju efter vatten och kan du hitta fram till avloppet där det flyter mycket vatten. Då hjälper inget bakpulver eller ättika i världen mot något sådant. Istället bör en rörmokare åtgärda stoppet i avloppet.

Vilka ska du anlita i Stockholm?

Om det är så att du bor i Stockholm och det är där som stoppet i avloppet är, kan du googla "avlopp Stockholm" så bör du få några bra förslag på VVS-montörer som kan åtgärda stoppet i avloppet i Stockholm. Sedan är det bara att ta kontakt, fråga om offert och referenser. Alla VVS-montörer arbetar inte på samma sätt. Det kan skilja ganska mycket åt mellan dem som arbetar servicevänligt och dem som kanske inte gör det. Som kund vill man ju helst ha att göra med trevliga VVS-montörer, eller hur? Här kan du läsa mer: https://www.avloppstockholm.se.

9 May 2019