Här hittar du inspiration till nytt badrum

Börjar den gamla och slitna badrumsmattan fråduschrumn 70-talet ha gjort sitt? Dags att ge badrummet en behövlig renovering? Börja då med att ta inspiration från flera olika håll och låt det sakta men säkert växa fram hur ditt nya badrum ska se ut. Det finns nämligen betydligt fler möjligheter än vad många tror från början.  Detta oavsett om du bor i Helsingborg i söder eller Kiruna i norr. 

Enhetlig stil

Oavsett vilken stil man väljer så bör man hålla den enhetlig. Är det orientalist, afrikanskt eller modernistiskt bör detta gå som en röd tråd genom hela badrummet. Allt från kakel och duschkabin till krokar och övrig inredning. De som tänkt ha en specifik stil kan hitta inspiration från inredningsbutiker som inte alltid främst är inriktade mot just badrum. Risken är nämligen att man enbart fokuserar på badrumsrenoveringen och glömmer att inredningen är viktig del som skapar helheten.

Mässor & större varuhus

Från företag som säljer kakel och klinkers går det alltid att få kataloger med bilder på en mängd olika badrum. Dessa kan även ofta hittas hos företagen som erbjuder badrumsrenoveringar. Att titta i kataloger kan ge inspiration – men det är ändå inte ”på riktigt”.

Att åka på mässor skapar däremot en tydligare bild av hur badrummen kan skapas. Badrum, i olika dess former, presenteras utifrån vad som är populärt och ofta är det nya innovationer och idéer som lyfts fram på dessa mässor. Kanske är det dags att installera ett badrumsskåp med trådlösa högtalare eller ha en massagedusch istället för en vanlig dusch?

Även de större varuhusen brukar kunna erbjuda mindre utställningar där de skapat badrum utifrån olika stilar och innovativa funktioner.

Glöm inte gratis offerter

Generellt kommer företag som genomför badrumsrenoveringar i exempelvis Helsingborg ut gratis och ger offert på arbetet. När de kommer ut ser de tydligt hur mycket jobb som krävs och får höra hur kunden har tänkt sig arbetet. Många väljer att boka in företagen när de vet exakt hur de vill ha det. Men ett tips är att bjuda in dem i ett betydligt tidigare skede. Det är trots allt hantverkare som genomfört en mängd badrumsrenoveringar och sett alla möjliga lösningar. Fråga vad de skulle rekommendera och få idéer från de som verkligen kan sin sak.

Hemnet

Ett tips är att se hur andra har tänkt när de genomfört en badrumsrenovering. Hälsa på hos andra personer – digitalt. Badrummet är ett av de rum som ofta lyfts fram lite extra när en bostad är till försäljning via Hemnet. Detta åtminstone om de är nyrenoverade vilket gör att värdet ökar rejält.

Fördelen med Hemnet är att man verkligen får se badrum som faktiskt finns på riktigt. Detta till skillnad mot utställningar på mässor, på varuhus och arrangerade bilder i inredningsmagasin.

20 Feb 2017