Hjälp med din ventilation i Göteborg

De flesta av oss vet inget om hur smutsigt vi har det hemma eftersom det inte syns. Visste vi skulle vi skrika. Dags att sluta stoppa huvudet i sanden och rensa din ventilation i Göteborg.

Ett smutsigt ventilationssystem är ett ineffektivt system. En orensad ventilation gör inte det jobb det är tänkt att göra och det den ändå gör kostar mycket mer i energi och pengar. Smutsiga igenkorkade ventilationssystem är dyra och ohygieniska och detta är ändå luften som vi andas i våra hem. Våra ventilationssystem består av ett antal olika delar och för att luftväxlingen i våra bostäder ska fungera på bästa sätt behövs en genomgång och rengöring med jämna mellanrum. Ett bra intervall kan vara att göra en grundlig rengöring vartannat år. Spisfläkten kan du rengöra själv och det bör du göra betydligt oftare än så - åtminstone en gång i halvåret.

Vad bör ingå vid rengöring av din ventilation?

Vanligen börjar den firma du anlitat med att rengöra och rensa spisfläkt och imkanal. Spisfläkten har du säkert själv rengjort då och då men firman utför en mer grundlig rengöring eftersom de har den kompetens och de redskap som krävs. Även slangbyte kan behöva göras. Därefter tar man itu med att rensa ventilationspanna och ventilation. Där samlas rejäla mängder smuts och partiklar som hindrar att ventilationen kan ta hand om tillräckligt mycket luft. Don behöver rengöras och antagligen måste även packningen bytas. Att stora mängder partiklar fastnar i ventilationen är också anledningen till att den kostar betydligt mer att driva. Eftersom den blir ineffektiv krävs det mer energi och det blir därmed också dyrare för hushållet. Luften blir bättre och risken för mögelangrepp, huvudvärk och allergier minskar betydligt. En rengjord ventilation hjälper också till med att öka livslängden på pannan!

Bra ventilation till ett vettigt pris

När din ventilationsfirma gjort sitt jobb kommer du att få ett utskrivet protokoll. Där kan du läsa vilka åtgärder man utfört och protokollet sparar du bland övriga dokument rörande ditt hem. Det är en kvalitetssäkring som utförts och det kan vara bra att kunna visa upp om du någon gång skulle sälja din bostad. En seriös ventilationsfirma kan alltid hjälpa dig med råd och de kan göra en besiktning och sedan ge dig en offert. En kompetent firma kan också erbjuda standardiserade paket med åtgärder. Skaffa hjälp med din ventilation i Göteborg, det förlänger livslängden på pannan, fastigheten och kanske tom dig själv! 

29 Feb 2020