När du behöver mer än en rörmokare i Västerås

Har man dåliga rör, kan det vara läge att ta sig en grundlig titt på dem; vad är det som gör att det ofta blir stopp i rören? Smakar vattnet inte bra längre? Det kan bero på att rören är gamla. Då kan det vara läge för att ringa en rörmokare, som kommer och går ner med en minikamera och tar sig en grundlig titt på rören. När man sedan ser vad det är som åstadkommer stoppen i rören, eller varför vattnet inte smakar som det brukar, bör man sedan ta ställning till hur man ska åtgärda det hela.

Här finns några alternativ som man kan behöva göra, beroende på hur det står till med rören. Antingen kan man göra en vanlig spolning av rören med hett vatten, så att det som åstadkommer stopp i rören kommer loss. Eller så vill man se till så att rören håller för många år till och gör en relining. Det innebär att man blåser in plast i rören och härdar sedan plasten så den lägger sig som en hinna inuti rören. Eller så inser man att stammarna är slut och att man behöver byta ut dem. Och då måste man riva upp i stort sett hela badrummet och köket, där stammarna går.

Göra en badrumsrenovering

Är det så att stammarna behöver bytas ut måste man riva upp hela golvet och väggarna där stammarna går. Då behöver man byta ut allt som finns i väggar och golv för att komma åt rören och byta ut dem. Har man tur, så har stammarna inte sprungit läck utan är intakta. Skulle de ha gått sönder, måste man installera fläktar och riva ut hela det område som har blivit drabbat av fukten. Sedan får man helt enkelt vänta på att allting har torkat ut, bygga med nytt och fräsht material. Det kan ta månader innan man kan göra hela badrumsrenoveringen klar. Har man inte drabbats av någon fuktskada, är det bara att gå vidare med badrumsrenoveringen.

Så går det till

När man ska göra en badrumsrenovering, river man oftast ut allt. Men hur mycket och vad, bör man komma överens med hantverkaren. Men oftast börjar man med att riva ut allt. Man avlägsnar all inredning, för att sedan påbörja en installering av nytt kakel, klinker och inredning. Man börjar ju med väggar och sedan golvet. När det är klart monterar man duschstället, badkar, handfat och toalett. Läs mer om badrumsrenovering i Västerås här.

24 Dec 2019