När du vill ha avkopplande badrum

Vi vill ha hem som verkligen ger oss avkoppling i en urkopplad miljö när vi kommer hem. Så är det om vi ska tro inredarna som inreder våra bostäder och dem som rapporterar om de senaste inredningstrenderna. Färger och mönster i all ära, men nu verkar det som att vi har tröttnat på färger och mönster. I stället önskar vi oss harmoniska färger i vitt, svart, grått och beige igen. Vi har gått tillbaka till det stilrena, strama och till alla de där färgerna som skapar lugn. I badrum ser vi några tydliga trender och nyheter.

Material som skänker harmoni

Vi ser alltmer av badrum som ger harmoni. För att åstadkomma just den harmoni som vi eftersträvar gör vi det genom att välja vilka färger och material att bygga badrum med. Stenmaterial är mycket populärt byggmaterial för inredningen. Den ger ett stilrent och estetiskt tilltalande intryck. Trä har överraskande nog vunnit alltmer mark i badrum, både på väggar, innertak och golv. Med allt bättre ventilering och metoder att hålla borta fukten är det egentligen inte så konstigt, men det gör att harmonin kommer in i badrummen alltmer, då vi gillar trämaterial. Det är vackert, stilrent och ger lugn och ro.

Små badrum men hög estetik

Vi ser samma trend även i små badrum. Även det lilla badrummet, satsar vi en hel del resurser på att skapa med fina material av hög standard. Även det lilla badrummet på några få kvadratmeter inreds med sten, trä eller vackert kakel. Även inredningen i form av toastola, handfat och badkar eller duschställ har genomgående fina material som gör sig fint i badrummet.

Stora fönster

En nyhet i år är att vi tydligen väljer att placera fönster i badrummet, vilket förvånar en del då man tänker sig att man ju helst vill hålla badrummet och det som sker där privat. Men kan man så placerar man gärna fönster, och då stora fönster, i badrummet. Har man bara en insynskyddad fasad, är det ingen tokig idé. I och med att vi tillbringar alltmer tid i badrummet, vi ser ju fåtöljer, bänkar och stolar med bord som placeras i badrummet, vill man ju kunna titta ut genom fönstret när vi nu umgås i badrummet.

Hur blir det i framtiden?

Kanske vi kommer att se att vi använder badrummet alltmer som vilka andra rum som helst? Kanske vi bjuder in våra gäster till badrummet, och pratar och umgås med varandra på ett alltmer otvunget sätt – i badrummet? Vem vet? Känner du för att renovera och göra om ditt badrum – kanske i stil med ett badrum för mer umgänge? Här kan du hitta firma för badrumsrenovering i Stockholm.

3 Jul 2019