Problem med avloppet i parkeringsgaraget?

Parkeringsgarage - exempelvis under- eller i anslutning - till en galleria utsätts för ett hårt dagligt tryck där många bilar är i omlopp. Det skapar en miljö som blir full av avgaser och dessa sätter sig på både väggar, i tak och även på de bilar som parkeras. Det skapar problem på fler än ett sätt för den som äger gallerian. Dels så handlar det om att den plats som först möter kunder är ful och ger ett uselt första intryck som riskerar att tas med in i gallerian; något som leder till mindre köplust.

Dels så kan även exempelvis avlopp i garaget plugga igenom och där det kostar ganska mycket pengar att rensa dessa från den smuts som ofta är boven i dramat. Pluggar avloppet igen så kan det dessutom ta tid innan en rörmokare kan komma och då står man där med att garage där vatten ligger över hela golvet. Till detta så ska vi även addera det vanligaste problemet som handlar om bristen på parkeringsplatser och den irritation som detta skapar hos kunderna.

Köpa läget eller agera? Det är svårt att påverka det senare; man kan liksom inte trolla fram nya parkeringar och ska man ha fler sådana så bär det en hög kostnad samt en lång byråkratisk procedur med bygglov och olika ansökningar hos myndigheter. De två förra - där kan man dock vidta åtgärder och dessa hör dessutom till mångt och mycket ihop. Vi förklarar hur vi tänker:

Ett industrigolv och bättre städtekniker är lösningen

För att slippa de ideliga stoppen i avloppen så finns det två lösningar. Båda dessa kommer dessutom att skapa en mer trivsam och inbjudande miljö som ökar på köplusten hos besökarna. Vi radar upp dessa i varsin punkt:

  • Nytt industrigolv. Ett industrigolv av akryl har väldigt många fördelar. Det klarar utan tvekan - och utan att skadas - av tyngden från alla bilar; och det gör det under en lång tid framöver. Industrigolv är snygga och går att få i olika färger; vilket gör det enklare att matcha mot övrig stil i varuhuset och samtidigt också ge ett piggare intryck. Man kan även nämna att ett industrigolv läggs flytande och att det genom detta saknar fogar. Dessutom är det självutjämnande och det gör i sin tur att det inte spelar någon roll vilket slitage som finns på det befintliga golvet - ett industrigolv, förutsatt att förarbetet är korrekt utfört, kommer att vara helt plant ändå. Fördelen i just det här fallet dock: det är extremt lättstädat. Läs merhttps://www.industrigolv.net.
  • Effektivisera städningen. Städningen som sker i ett garage kan vara den primära orsaken till att avloppen pluggas igen. Städfirman kanske använder en sop och spolar av golvet med rinnande vatten. Dels så ger detta inte direkt någon långvarig effekt och dels så hamnar all smuts i avloppet. En mer sofistikerad metod är att använda skurmaskiner som dels sopar upp alla smuts - som samlas i en behållare som är lätt att tömma - och som dels skurar upp ytan. Ett industrigolv och dessa maskiner är en väldigt bra kombination som definitivt kommer att spara dig som fastighetsägare pengar och som kommer att öka på köplusten hos kunderna. Det första intrycket spelar roll: fräscha upp i parkeringshuset.

 

9 Dec 2018