Relining både billigare och mer miljövänlig metod

Om du behöver nya rör, kan du gå till väga på lite olika sätt. För det första är det ju viktigt att ta reda på exakt hur dina rör ser ut och vad som behöver åtgärdas. Har du läck på dina rör, lär du märka det redan i dag. Då vattnet läcker ut och kan förstöra hela huset, eller kanske bildar vattenpölar utomhus. Du lär varken få vatten till dina blandare, eller avloppsvattnet som du släpper ut, som läcker i golv. I sådan fall bör du definitivt riva ut golv och väggar, för att komma åt vattenskadan. Men innan det har kommit så långt, kan du be ett VVS-företag att komma ut och undersöka rören. De kommer då med en kamera som de antingen för in på ett stativ och som sänder bilder eller filmer till en dator så att du kan se själv hur rören ser inuti. Utifrån det kan du sedan bestämma dig för vilket av alternativen som du behöver åtgärda när det kommer till dina rör.

Lägga nya rör

Har du riktigt gamla rör, som är så pass gamla och utslitna att de när som helst är på väg att gå sönder, bör du byta ut helt enkelt. Här finns rör i olika material och som du kan välja beroende på hur mycket som du är beredd att lägga på nya rör, eller har behov av. Anlitar du en rörmokare i Stockholm, om du nu bor där, kan du alltid be det företag som du ber komma och göra undersökningen av rören, om tips och råd om vilka slags material som är bäst just i ditt fall. Väljer du gjutjärnsrör, väljer du rör som kommer att hålla åtminstone under din livstid. Då kommer du förmodligen inte attt behöva oroa dig mer över de rören.

Göra en relining

Har du däremot rör som inte alls är särskilt slitna, men vill förnya dem, vilket kommer att ge dig fräschare vatten med bättre smak, och som dessutom är billigare kostnad, och avsevärt en mer miljövänlig åtgärd, kan du be en rörmokare göra en relining. En relining innebär enkelt förklarat att du antingen lägger nya plaströr inuti de befintliga rören. Då vet du att rören kommer att hålla för åtminstine 20-30 år framöver. Du säkerställer så att rören håller, du får en fräschare yta inne i rören och du får en bättre smak på vattnet än innan. Har du behöv och vill göra en relining, läs då mer på: http://www.reliningstockholm.se.

16 Nov 2018