Rörmokare Täby - en viktig del av underhållet

Som villaägare så blir man ganska snabbt varse att de riktigt höga kostnaderna är de som man inte planerat för. Akuta skador sticker alltid iväg i pris och dessutom så har man heller inte hunnit bygga en buffert för att hantera dessa. Detta gör att underhållet blir en extremt viktig faktor.

Har du en villa i Täby så ligger det på ditt ansvar att kontrollera allt från tak vidare till ytskikt och hela vägen bort till exempelvis värmepump och statusen på denna. Det svåra handlar om att kontrollera det man inte ser. Hur mår egentligen stammarna i din villa? Med hjälp av en rörmokare i Täby kan du få svar på den frågan - och det bästa av allt är att du får svar nästan direkt och att du betalar en väldigt låg summa för detta.

Stammarna är de rör och ledningar för vatten och avlopp som löper på insidan av din huskropp och som baserat på detta dels glöms bort - man ser dem inte - och dels också är svåra att hålla uppsikt över. Man kan förvisso se varningssignaler på att någonting är fel - det bubblar i avloppet, det luktar konstigt, vattnet rinner inte undan, det blir ständiga stopp i toan - men det krävs en professionell bedömning för att säkerställa att stammarna inte ska gå sönder och därmed att en vattenskada riskerar att uppkomma.

En rörinspektion ger snabba svar

Idag kan en rörinspektion utförd av en rörmokare i Täby ge klara besked om stammarnas skick. En rörinspektion innebär att rörmokaren för in slangar med kameror i ena änden i stammarna och att han sedan i realtid - via en dator - kan undersöka hur skicket är. Finns det problem så har du sedan en möjlighet att åtgärda detta på ett tidigt stadium och därmed också undvika att hamna i den situation med vattenskada vi ovan nämnde.

Åtgärderna i fråga kan handla om allt från en rörspolning - stammarna spolas och alla eventuella stopp i form av fett och smuts försvinner - eller en relining. I värsta fall kan det handla om ett stambyte. Hur åtgärderna ser ut är egentligen oväsentligt. Det viktigaste är att man genom en rörinspektion de facto ges tid att utföra dem. Läs mer om rörinspektion på den här hemsidan: https://www.rörmokaretäby.nu

31 Oct 2022