Så går det till att renovera badrum i Stockholm

Har du eget hus? Då vet du vilket jobb det innebär att ensam vara ansvarig för sitt hus. Det brukar krävas för varje år att man renoverar något. Är det inte taket, fasaden eller fönster, kanske man behöver renovera köket eller badrummet. Har du också märkt det? Det innebär att man alltid måste vara beredd att punga ut med pengar för olika renoveringar hemma, om man inte råkar vara den händiga typen själv.

Antingen det, eller så hittar man en bra renoveringsfirma som kan utföra de slags renoveringar som du önskar. Då gäller det att de ger dig den typ av offerter som du tycker är acceptabla. De bör också ha en god ekonomi, du vill ju inte att de plötsligt har försvunnit en dag när de ska dyka upp hemma hos dig för att arbeta, eller hur?

Så gör du för att hitta en bra renoveringsfirma

Vill du veta att de har en bra och stabil ekonomi, kan du alltid kontrollera upp företaget på allabolag.se. Där kan du se en del av den ekonomi som de har redovisat för. Vill du gå direkt till källan, tar du kontakt med Skatteverket. Alla företag är tvungna att redovisa sina intäkter som genererar skatter in till verket. Sedan kan du be om både offert och referenser. Referenser säger en hel del om hur företaget bemöter sina kunder. 

Här går vi till en del igenom hur ett renoveringsarbete går till. Vi säger att du har hittat en renoveringsfirma som du önskar dig.

Steg 1

De river ut allt som finns i badrummet. Allt, och det är verkligen bokstavligt allt. I synnerhet om du önskar dig nytt kakel och klinker. Då lämnar de kvar ett betonggolv och kala väggar i betong.

Steg 2

De sänder hantverkare som klarar av VVS-monteringar, såsom rör och avloppsrör. De installerar ännu inte porslin, såsom toalettstol och handfat och badkar. Det kommer senare. I detta skede är det endast rör och platsen för inredningen planeras in här.

Steg 3

Efter detta kommer en plattsättare och tätar i badrummet och sätter de plattor som ska vara på lägger och golv i badrummet.

Steg 4

Nu kommer den egentliga inredningen först när kaklet och klinkern är på plats i badrummet. Det är då toastolen sätts på plats, liksom handfat och badkar. Sist kommer förvaringsmöbler och belysning till badrummet. Får hantverkarna arbeta i fred, brukar allt detta ta cirka en vecka.

Läs mer här om du är intresserad av en renoveringsfirma som utför badrumsrenoveringar i Stockholm.

7 Jun 2018