Så kan du renovera badrum

Är det dags att renovera badrum? Då har du ett ganska stort projekt framför dig. Ska du renovera delar, eller hela badrummet? Ibland kan man upptäcka skador på badrummet som man inte har upptäckt på ytan. Av den anledningen kan det faktiskt vara bra att riva upp hela badrummet så att man är på den säkra sidan, när det kommer till status på badrummet i ens bostad. Ser man då vatten- eller fuktskador, kan man åtgärda det genom att ta en avfuktare till badrummet och få ut fukten. Sedan bör man börja från början och bygga badrummet med fräscha och friska byggmaterial. Först på så sätt kan man få bort skador från badrum som kan sprida sig och skada huset.

Lägga nya golv och kakla väggar

Först om man är säker på att man har en frisk konstruktion i badrummet kan man sedan lägga nytt golv med klinker, vinylmatta eller stenmaterial. Allt det beror på vilka kostnader som man är beredd på att lägga ner i badrumsgolvet. Stenmaterial kan kosta allt från 5.000-10.000 kronor per kvadratmeter. Klinker mellan 2.000-5.000 kronor per kvadratmeter och under 1.000 kronor för vinylmatta. För arbetet bör man anlita ett byggföretag som har behörighet att arbeta med våtrum och har VVS-montörer. Man bör inte renovera badrum på egen hand, om man nu inte råkar vara VVS-montör själv, men ändå behöver man någon som kan kakla badrum och hantera allt som har med våtutrymmen att göra. Det krävs att det är en professionell hantverkare som arbetar med allt som har med våtutrymmet att göra, för att det försäkringsbolag som man har anlitat för sin hemförsäkring ska ersätta en för någon skada som kan komma i badrum.

Välja byggföretag för badrumsrenovering

Om man inte själv är byggarbetare eller byggingenjör, bör man anlita ett byggföretag som kan utföra badrumsrenoveringen åt en. Hur hittar man ett byggföretag som arbetar duktigt och gör så att man blir nöjd? Man kan alltid fråga vänner och bekanta om de känner till någon som är duktig på det. Googla annars "badrumsrenovering Uppsala", om det är i Uppsala som man behöver badrumsrenoveringen. Annars skriver man in den ort där man bor. Sedan bör man läsa på så mycket det går om de byggföretag som Google har förslagit för en. Man kan ta kontakt och be om offert och referenser för badrumsrenoveringar. Sedan är det bra att välja den som verkar vara bäst och har bäst referenser. Lycka till! 

Läs mer om badrumsrenoveringar i Uppsala: https://www.renoverabadrumuppsala.nu.

3 Oct 2019