Saker att tänka på då man anlitar en rörmokare i Haninge akut

Är du i behov av en rörmokare akut på grund av en vattenläcka eller behöver du renovera badrummet i Haninge? Det finns duktiga rörmokare som kan utföra både små och stora uppdrag och som är tillgängliga dygnet runt.

En rörmokare i Haninge kan utföra en hel del utöver att fixa stopp i avloppet och läckande rör. Ofta arbetar de med nybyggnationer och stora renoveringsprojekt där rörledningar behöver bytas ut. Trots detta kan det vara klokt att ha kontaktuppgifterna till en pålitlig rörmokare nära till hands ifall olyckan skulle vara framme. Läckande rör och stopp i avloppet kan orsaka stora skador om de inte åtgärdas snabbt. Om man råkar ut för en vattenläcka är det viktigt att snabbt hitta huvudkranen och stänga av vattenflödet. Om det inte går att stänga av vattnet kan man försöka täppa till läckan med en trasa och samla upp vattnet i en hink. Var dock försiktig ifall vattnet är varmt. Kontakta sedan en rörmokare.

Viktigt att välja en certifierad rörmokare

Att anlita en rörmokare akut under obekväma tider kan kosta lite extra. Men att vänta kan försämra skadan och leda till högre reparationskostnader. Man kan dock spara pengar genom att använda rotavdraget på själva arbetskostnaden. Vid icke akuta reparationer och installationer kan man jämföra priser genom att begära offerter från flera olika rörmokare. Men det är viktigt att den rörmokare man väljer är certifierad, särskilt vid badrumsrenoveringar och nyinstallation av rörledningar. Detta beror på att hemförsäkringen endast gäller om man använder behöriga hantverkare.

3 May 2023