Spiraltrappa i Stockholm utfördes med smide

En skräddarsydd spiraltrappa i smide blev pricken över i för lägenheten i Stockholm. Smidesverkstaden var till stor hjälp med planering och utförande.

Monica hade köpt en fantastisk lägenhet i två plan i Stockholm. Hon planerade nu för att sätta sin egen prägel på den. Hennes idéer och tankar var mycket specifika. Bland annat ville hon ha en spiraltrappa i smidesjärn mellan våningsplanen. Det skulle bli så snyggt.

Hon vände sig till en firma som hade bred erfarenhet av att tillverka smidestrappor. De visade några exempel på vad de hade gjort förut. Hon blev mycket imponerad och ännu mer inspirerad i sitt projekt. Trappstegen skulle vara av trä för att det inte skulle låta så mycket när man gick i trappan. På ovanvåningen skulle trappräcket vara sirligt elegant.

Smidigt smide och montage

Ett tag efter mötet återkom firman med detaljerade ritningar på den planerade trappan samt en kostnadsoffert. Visst blev det dyrt men trappan skulle verkligen bli unik. Hon kände sig också trygg med att utförandet skulle bli det bästa möjliga, med tanke på de exempeltrappor hon hade fått se. Firman ingav gott förtroende.

Några veckor senare satte arbetet igång. Först tillverkades trappan i olika delar i firmans verkstad. Därefter inleddes arbetet med att montera trappan i lägenheten. Lite stökigt blev det såklart men hantverkarna var duktiga på att utföra arbetet på smidigaste sätt. De städade också upp det värsta efter sig. Resultatet blev precis så bra som Monica hade tänkt sig. Hon var verkligen nöjd med att ha fått utfört detta smide i Stockholm.

29 May 2022