Tilläggstjänster som erbjuds av VVS-firmor

Ska du anlita en VVS-firmarörmokare, vvs? De allra flesta erbjuder flera olika typer av tjänster. Exakt vilka och hur många tilläggstjänster som erbjuds varierar naturligtvis. Till exempel finns det många som satsar ganska stort på badrumsrenoveringar, medan andra inte ens nämner det på sina hemsidor.

Att man har många tilläggstjänster är vanligtvis något att se positivt på. Du har då möjlighet att beställa en extratjänst av samma firma, vilket kan ge dig ett bättre pris. Dessutom besparar det dig energin som krävs för att hitta en ny firma att beställa tjänster av. Som bekant är det ofta inte bara att anlita någon, utan man ska gärna höra runt med vänner och bekanta, titta på recensioner och jämföra offerter först. Bara att hitta rätt aktör kan ta flera dagar om man inte vill förhasta sig.

Så vilka tilläggstjänster är det egentligen som erbjuds? Här nämner vi ett par exempel. De är hämtade från ett antal slumpvist utvalda firmor i området kring Stockholm.

Badrumsrenoveringar

Badrumsrenoveringar kan vara stora affärer, och det är således kanske inte förvånande att detta också är något som många väljer att satsa på. Med det sagt, handlar inte en badrumsrenovering enbart om VVS-arbeten. Det kan lika gärna handla om el-arbeten, kakel och andra saker som måste göras. Det är snarare mer regel än undantag.

VVS-firmor som erbjuder detta samarbetar vanligtvis med till exempel elektriker och snickare för att kunna erbjuda kunden ett helhetspaket. Många uppskattar att de själv slipper leta upp en firma för de olika arbetena.

Avloppsrensning

Avloppsrensning är något som de allra flesta VVS-firmor erbjuder, åtminstone de aktörer som vi tittar på i Stockholm. Stopp i avloppen är inte ett ovanligt problem, och givetvis något som kan förekomma i de allra flesta lokaler och bostäder.

En viktig del i arbetet är att man faktiskt kan lokalisera var problemen sitter i rören. Det blir då enklare att bestämma vilka redskap och typ av åtgärder som krävs för att lösa dem. Många VVS-firmor – åtminstone några av de vi tittar på i Stockholm – arbetar med ledningslokalisering. Det är inte ovanligt att äldre bostäder har ritningar som inte riktigt stämmer överens med hur det faktiskt ser ut. Bakom det kan det ligga flera skäl.

Besiktning

Något annat som är vanligt att VVS-firmor erbjuder, i alla fall bland de firmor i Stockholm vi tittar på, är besiktning. Det är helt enkelt en kontroll av fastigheter, lokaler och bostäder – man tittar på vad som är bra, och vad som är lite mindre bra. Den främsta fördelen med regelbundna besiktningar är att man kan hitta problem innan de växer till något som kan få stora konsekvenser.

Problemen som kan upptäckas med en genomgående besiktningen är många. Vanliga fel är till exempel rinnande toalettstolar, droppande vattenkranar, felaktigt gjorda installationer och element som läcker. Allt det här är problem som eventuellt kan bli dyra på lång sikt, såvida de inte åtgärdas. Ett exempel på det är droppande vattenkranar, som faktiskt kan innebära flera tusenlappar högre vattenräkningar om året.

12 Feb 2019