Har du också hårtestar överallt i badrummet?

Ett vanligt problem som många får och som kan täppa till avlopp och golvbrunn är hårtestar som stoppar avrinningen i avlopp. Många gånger får man gå med en trasa och bara torka upp hårtestar under handfat, på badkar, i duschen och framför allt i golvbrunnar. Har man vatten som inte rinner ner, bör man ta en titt i avlopp och golvbrunnen. Oftast är det där som stoppet i avloppet äger rum, på grund av nämnda hårtestar.

Så vad ska man göra? Man vill ju inte bli av med håret och klippa till en kort frisyr bara för att det så lätt bildas hårtestar i badrum. Det finns en hel del knep för att hålla hårtestarna borta från dusch och badkar, och golvbrunnar.

Gör så här för att slippa hårtestarna i avloppet

  1. Borsta håret ordentligt innan du kliver in i duschen eller badar
  2. När du schamponera håret, samla alla hårtestar som uppkommer när du tvättar det rent. Släng dem innan du duschar bort allt schampo.
  3. När du har duschat klart, kolla i avloppet om det kommit hårtestar i avloppsmynningen
  4. Man kan köpa en hårfångare som du placerar i badkaret och i duschen. Töm den med jämna mellanrum.

Så rengör du golvbrunnen

  1. Töm golvbrunnen regelbundet. Rengör den när du ändå tar isär den.
  2. Ta bort hela låset först. Det ser ut som en rund burk som är i två delar (minst). Ta isär dem.
  3. Häll rengöringsmedel i de två ”burkarna”, ta en flaskborste och rengör i de olika delarna. Den mesta smutsen samlas i mellanrummet på vattenlåsets olika delar.
  4. Häll även rengöringsmedel i själva avloppet i golvet. Rengör med flaskborsten och spola med hett vatten tills vattnet rinner undan

Om problemet fortfarande inte har löst sig, bör du ringa en duktig VVS-montör som kommer och löser problemet för dig. Googla rörmokare Stockholm, för att få så många förslag som möjligt på rörmokare som arbetar där du bor. Bor du inte i Stockholm kan du bara skriva in din ort i Googles sökfält. Ta sedan kontakt med någon av de förslagen du får och fråga om offert och referenser. Välj någon som ger en bra offert och som har bra referenser.

avlopp i duschen

1 Jun 2018